Så påverkas din kropp av corona

https://www.youtube.com/watch?v=m46OSvsGKMw

Dag 1
Så gott som alla får feber. I just den här studien uppgav 99% av de smittade att de fått feber.
Många får upplever även en trötthet kan ha ont i muskler och leder. Torrhosta är också mycket vanligt.
En minoritet, runt tio procent, drabbas av diarré eller illamående.
Flera coronasmittade har beskrivit de första symtomen som mycket milda.
Dag 5
I det här läget kan vissa smittade få problem med andnöd. De som drabbas är nästan uteslutande äldre eller personer med underliggande sjukdomar.
Dag 7
Smittade som har problem med andningen brukar här behövas skrivas in på sjukhus för att få vård. Samtidigt börjar majoriteten av de sjuka, runt 85 procent att må bättre och uppleva hur symtomen börjar bli mildare igen. Dag 8
Lungorna hos de patienter som blir svårt sjuka påverkas ofta kraftigt. Många får akut svår långsvikt. Lungorna kan inte längre bidra med tillräckligt mycket syre till kroppens vitala organ. Enligt den kinesiska smittskyddsmyndigheten hamnar runt 15 procent i det här tillståndet.
Dag 10
De patienter vars andningsproblem förvärras brukar nu förflyttas till intensivårdsavdelning. En av studierna från Wuhan visar också att den genomsnittliga tiden på sjukhus för coronasmittade är just tio dagar.
Dag 12
Den första studien från Wuhan visar att febern för de flesta börjar försvinna. Även om många börjar må bättre redan efter en vecka visar siffrorna att genomsnittstiden för feber ligger på runt tolv dagar. 45 procent av de 191 personer som studerades i en av studierna hade ännu kvar torrhostan vid den är tidpunkten. För de patienter med andningssvårigheter som överlevde i studierna började problemen försvinna efter tretton dagar.
För de som avled var genomsnittstiden 18 och en halv dag. Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt. #corona #covid19 #expressen See on Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *