Otroligt men sant om Arbetsförmedlingen

10

Nu ifrågasätts Arbetsförmedlingens reform igen. Varför fortsätter den? Jag skulle vilja fråga, varför finns arbetsförmedlingen ens kvar? Under de 5 år som jag har gått arbetslös har jag bara motarbetats från deras håll.

Jobb saknas och det blir värre nu! Under hela den här tiden har handläggarna agerat i eget syfte och av de år jag skulle ha fått det lägsta aktivitetsstödet har man konstant hittat på orsaker att inte betala ut. Deras största fälla är alla konsulter som ska ordna med jobbsökarkurser och allmänna jobbträffar.

Det är bara att inse att det både är bortkastade pengar och slöseri med tid. Vi behöver tänka nytt och inte fastna kvar i hjulspåret som uppenbarligen inte leder någon vart.

Arbetsförmedling = Förmedling av arbete! Först kan vi byta namn på den här tjänsten så att den beskriver verksamheten. Fårvallning? Underrättelsetjänst? Uppfostringsanstalt? Hållplats? Avbytarbänk? Kuvösverksamhet?

Du får välja, men inte Arbetsförmedling!

Det som genomsyrar svenskt näringsliv är någon form av högmod och behov av att verka så jävla fina! Sök jobb, skicka CV, gör IQ-tester, passera, skicka personligt brev eller var med på en massintervju, få reda på att du inte duger och gå vidare. Nästa man för drabbning!

Hur ska detta förändras med att vuxna svenskar med 20-50 år i arbetslivet får gå på jobbsökarkurser eller träffa arbetsgivare som inte vill ha dem?

Nä, trodde inte det fanns något svar på det. Vi packas ihop till sillar i bästa fall, får en dum-dumstämpel i pannan och krävs att söka jobb som varken finns eller passar vår kunskap.

Det hade varit så enkelt att skapa nya företag efter behovet på den svenska marknaden och sedan plocka in arbetslösa – så, nu får du bli delägare! Istället ringer varningsklockorna när den arbetslösa hintar “jag kanske borde starta eget”!

Aj vad ont det gör! -Då får du inte socialbidrag, A-Kassa eller någon hjälp, du är arbetslös och då ska du inte utvecklas, du ska stå till förfogande OM något jobb kommer, annars får du ingen hjälp – PUNKT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *