Leksands hockeymålvakt Leon gjorde könskorrigering

https://www.youtube.com/watch?v=VMa6NxLaKWI

Transsexuella Leon Reuterströms hårda kritik: ”Hockeyn är inte till för alla” För två år sedan beslutade sig Leon Reuterström att ge upp hockeykarriären för att få vara sig själv.
I en längre intervju med SportExpressen berättar 23-åringen om att offentligt genomgå en könskorrigering, saknaden efter hockeyn och hur det är att vara en transperson i idrottsvärlden.
– Det pratas mycket om att hockey ska vara för alla, idrott ska vara för alla – men det är inte så, säger han.
Vid den här tiden för två år sedan hade Leksandsmålvakten Denise Reuterström bestämt sig. Karriären avslutades och Reuterström berättade för laget varför. Den då 21-åriga SDHL-spelaren skulle genomgå en könskorrigering. Det nya namnet blev Leon.
– Det gick på ett sätt väldigt fort, men på ett annat sätt har man funderat på det här i många många år. Från att jag väl bestämde mig att ”nej nu jävlar” och berättade för första personen utanför familjen, då gick det fort.
– Det gick jättebra då och det har fortfarande gått jättebra, peppar peppar. Jag går nästan och väntar på första stora motgången som fortfarande inte har kommit, säger Leon Reuterström till SportExpressen. LÄS MER HÄR: https://www.expressen.se/sport/hockey/formodligen-hade-jag-inte-levt-i-dag-da/ See on Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *