Kollegornas hyllning till Alsing: ”Bästa programledaren”

https://www.youtube.com/watch?v=Z0eYJWsiqSQ

Adam Alsings kollegor höll tyst minut under torsdagen. Under onsdagen meddelade familjen att Adam Alsing avlidit i sviterna av coronaviruset. Under den sista tiden försvann han från sin podcast ”Adam och kompani” och den folkkära programledaren återvände aldrig. Familjen har berättat att han vårdades på Södersjukhuset. TV4-profilen Steffo Törnquist berättar att han träffade sin vän för sista gången på en fest för några veckor sedan. Han befarar att det var där han blev smittad. – Det vi vi ju inte, men jag skulle tippa, och det var flera som blev sjuka på den festen, säger han i ”P4 Extra” med Titti Schultz. Vännen om festen: ”Det var en stillsam tillställning”
Adam Alsings vän, tv-producenten och studiomannen Henric von Zweigbergk, insjuknade i coronaviruset ungefär samtidigt som Alsing. Han tror sig veta vilken fest som Steffo Törnquist syftar på och han var själv en av gästerna. – Det var en liten grupp människor som träffade en god vän som fyllde 50 år. En överraskning. Det var väldigt väldigt samordnat och försiktigt så jag tror inte det var orsaken. Det var en stillsam tillställning och det var inte i någon offentlig lokal, säger Henric von Zweigbergk. Hur lång tid tog det efter festen innan Adam Alsing och du blev sjuka? – Jag tror inte det här var smittotillfället för jag blev sjuk kanske tio dagar senare. Jag och Adam blev sjuka ungefär samtidigt och kommunicerade en del då. Sedan blev vi så sjuka att ingen av oss pratade med någon annan. Adam blev ännu sjukare. För Aftonbladet berättar kändistränaren Boris Kuzmic att han blev överraskad med en 50-årsfest, där bland annat Adam Alsing, Steffo Törnquist och Henric von Zweigbergk var med. Men att det var där som Adam Alsing smittades går inte att avgöra. – Jag fyllde 50 den första mars och jag har sagt att som det känns just nu så finns det ingenting att fira. Sedan blev jag helt enkelt blåst. Ove Rytter och min sambo fixade en liten lokal och bjöd in mina bästa vänner och närmsta familj, bland andra Henric von Zweigbergk, Adam och Steffo. Det var en liten familjär tillställning, säger Kuzmic till tidningen.
Kuzmic ser Adam Alsing som en av sina bästa vänner, och är förkrossad av hans bortgång.
– Han var en av mina närmaste vänner. Jag började träna honom för många år sedan och senaste året har vi nog pratat en halvtimme varje dag, han ringde mig alltid efter sändningen i radio. Det här är skitjobbigt, säger han till tidningen. #adamalsing #expressen #youtube See on Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *