Känd artist utsatt för misstänkt människorov – det här vet vi

https://www.youtube.com/watch?v=Gi72BbxzrC8

Fredrik Sjöshult om bilderna som sprids på artisten. I sociala medier sprids bilder som uppges visa hur en känd svensk artist blir kidnappad och misshandlad.
Polisen utreder fallet som misstänkt människorov och grovt rån.
Enligt Expressens uppgifter blev artisten rispad med kniv och rånad på Rolexklocka av män i huvor – och polisen utreder en koppling till det kriminella Vårbynätverket.
Under måndagskvällen började bilder på artisten cirkulera på sociala medier. Expressen har tagit del av flera bilder som visar någon som liknar artisten ser ut att ha blivit misshandlad. – Jag har fått information om att det i sociala medier påstås att något har hänt honom. Polisen håller på och utreder om det finns anledning att anta att brott är begånget, uppgav Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen, under kvällen. Bilderna ska vara från mitten av april i år och polisen har vetat om händelsen i ungefär två veckors tid. En förundersökning om misstänkt människorov och grovt rån har inletts och leds nu av åklagare.
Uppgifter: 15-tal maskerade män I samband med anmälan fick polisen uppgifter om att artisten förts bort av ett 15-tal maskerade män som hotat honom med pistol, rispat honom med kniv i ansiktet och på överkroppen. Kidnapparna ska också ha rånat honom på bland annat en Rolexklocka och smycken. Samma natt, bara timmar innan den misstänkta kidnappningen ska ha inträffat, gjorde polisen ett fordonsstopp. I bilen fanns då artisten tillsammans med ett antal andra män, flera av dem kopplade till det kriminella Vårbynätverket, enligt uppgifter. I samband med stoppet noterade polisen inte någon synbar konflikt mellan artisten och männen. Vårbynätverket är inblandat i en av Stockholms blodigaste gängkonflikter och i mars gick polisen ut med att man kopplar grupperingen till fyra skjutningar sedan hösten 2019. En av dem är skjutningen på Circle K i Kungens kurva i januari. En 25-årig man mördades då när hans bil besköts från en annan bil. En kvinna som befann sig i bilen skottskadades vid samma tillfälle.
LÄS MER HÄR: https://www.expressen.se/nyheter/kand-artist-utsatt-for-misstankt-manniskorov/ See on Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *