CORONA: Ovanlig syn i backarna i svenska fjällen

https://www.youtube.com/watch?v=SicpGJugguc

Inför påsklovet är det ödsligt på de stora skidorterna. Men alla har inte valt att ställa in sin resa: "Vi är mest i stugan" I Norge är skidanläggningarna Hemsedal och Trysil stängda, efter order av kommunerna. Men i Sverige fortsätter Skistars verksamhet i Åre, Sälen och Vemdalen.
I påsk kan tusentals personer bege sig till skidorterna – men nu slår sjukvården i Åre larm och tycker att skidanläggningen borde stänga före påsklovet. Påsken är snart här, och det är högsäsong i fjällen. Än så länge har varken skidanläggningarna i Åre, Sälen eller Vemdalen tagit beslutet om att stänga.
Nu slår Sofie Leje, närvårdsområdeschef i Åre, larm och säger att ur ett medicinskt perspektiv måste skidanläggningarna stänga före påsklovet. – Min personliga mening är definitivt att vi måste stoppa turistflödet till fjällvärlden. Jag har en väldigt stark oro, jag tycker det är viktigt att vi lär oss från erfarenheterna från de skidorter som varit väldigt hårt drabbade. Det har visat sig att det är många fall som har spridits därifrån, och det vill vi inte att det ska upprepas, säger hon till SVT.
Hon fortsätter:
– Dels att personalen utsätts för risker i arbetet. Men vi skulle också få en arbetsbörda som vi sannolikt inte skulle klara av. Vi är nu i en sådan situation där det saknas personal runtom i regionen och vi behöver hjälpa varandra i första hand, lägga resurserna där de behövs. #corona #expressen #youtube See on Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *