CORONA: Nytt kaos i Stockholm – fullt på bussar och t-bana

https://www.youtube.com/watch?v=B4IPWDXEKmI

Inför veckan meddelade Storstockholms lokaltrafik, SL, att de skulle dra ner på antalet avgångar. Enligt SL hade resenärerna halverats i förra veckan, och andelen sjukskrivna förare innebar ett personaltapp på drygt 20 procent.
Men fler än väntat ville åka kollektivt till jobbet, och många bussar har varit överfulla i morgonrusningen. Efter hård kritik lovade SL att justera tidtabellen. Ändå vittnar resenärer om att det fortsätter att vara trångt i kollektivtrafiken – även på onsdagen.
”Åker ofta med denna linje och aldrig tidigare sett så mycket folk ombord så här tidigt”, skriver en resenär på buss 474 mellan Värmdö och Slussen till Expressen på onsdagsmorgonen.
En annan resenär vittnar om trängsel vid bussarna i Gullmarsplan.
”Folk trängs i gångarna. Och alla platser är upptagna. SL och Nobina måste få ordning på det här snart. Restaurangerna måste ha bord långt ifrån varandra men i bussarna trängs folk mer än pre-Corona. Det är skandalöst”, skriver personen till Expressen.
Tamsons (M): ”Det är en order”
Även trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) har kritiserat den lokaltrafik som han ansvarar för. På Facebook skriver Tamsons att han har haft ett samtal med SL om läget: ”Jag vill inte höra om några helgtidtidtabeller eller rastlösa bussförare. Kör allt ni kan, så mycket ni kan. Ta in timanställda, övertid och andra förare som kan ställa upp. Det är inte en rekommendation. Det är en order.” Symtom Covid-19 påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa. De flesta som får sjukdomen blir bara lindrigt sjuka. Det är vanligt med ett eller flera av följande symtom: feber torrhosta andningsbesvär snuva halsont huvudvärk värk i muskler och leder illamående. Symtomen kommer oftast omkring fem dagar efter att man har blivit smittad. Ibland kan det dröja upp till 14 dagar. En del får svårare besvär, som lunginflammation. #corona #covid19 #expressen See on Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *