CORONA: Maria i Stockholm missar sin student

https://www.youtube.com/watch?v=1etHfJtUEn4

Studenten Maria Möldre missar sin student på grund av covid-19. Hon har planerat sin student sedan början av tvåan: "Det känns jättesurt att snubbla så här nära mållinjen" Juni är en månad där tredjeårselever på gymnasiet ser fram emot mösspåtagning, studentbal, fotografering, studentflak och utspring. Men i år blir det annorlunda.
Flera skolor och kommuner har på eget bevåg tagit beslut om att ställa in firandet helt eller skjuta upp det. Andra har ännu inte satt ned foten. Anledningen är regeringens beslut om att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer.
En av kommunerna i Sverige som var först ut med att ställa in studentfirandet var Huddinge kommun. Många föräldrar hörde av sig med frågor om hur de skulle göra med alltifrån lastbilsflak till partytält. Skulle de behöva avbokas?
I samråd med rektorer bedömde gymnasie- och arbetsmarknadsdirektör Patrik Forshage att Folkhälsomyndighetens rekommendationer var tydliga och beslutade att ställa in det traditionella firandet.
– Det är ett smärtsamt beslut på många sätt. Många har sett fram emot fest och firande och eleverna har arbetat hårt och är värda det. Men det var utifrån de förutsättningar som nu råder det enda rimliga beslutet. LÄS MER: https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/skolverket-stall-in-studenten-i-ar/ #corona #expressen #youtube See on Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *