Elevassistent, Söderports gymnasiesärskola

Advertisements

Som elevassistent stödjer du enskilda elever i sitt lärande under skoldagen. Inför höstterminen ökar antalet elever varvid vi har behov av ytterligare personal.

Gymnasiesärskolan på Söderportgymnasiet består av fyra nationella program och ett Individuellt program. Vi arbetar med ett förebyggande och hälsofrämjande arbete för att ge bästa förutsättningar för våra elevers framtid. Särskild kompetens om olika funktionsnedsättningar finns hos skolans personal.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Elevassistenter på barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun arbetar med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan. 

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och på fritids, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter och har ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt. 

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare samt analys och förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna. Arbetet fördelas på både skola och fritidshem.

Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet samt aktivt medverkande till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling. I särskolan ingår även kontakter med habilitering. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.

Kvalifikationer

Du som söker har godkänt betyg från någon av följande utbildningar:
-barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik om minst 2250 poäng
-barnskötare/elevassistentutbildning via vuxenutbildning om minst 1300 poäng
-gymnasieexamen från annan gymnasieutbildning med påbyggnadsutbildning med specialpedagogsikt innehåll som elevassistent/personlig assistent från folkhögskola eller YH. Du behöver också ha godkänt gymnasiebetyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1a/b/c (100p).

Vi vill att du har arbetslivserfarenhet och har du erfarenhet från arbete som elevassistent eller från liknande arbetsuppgifter är det meriterande. Att du är arabisktalande och har goda kunskaper i svenska är ett krav. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar liksom erfarenhet av kompensatoriska hjälpmedel. Vi ser gärna att du har god fysik då tunga lyft kan förekomma. Det är också positivt om du har kunskaper i Bliss och TAKK. B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd för elevens behov och ha empatisk förmåga. Vidare är du en ansvarstagande person med samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 80% med start 2019-08-16 fram till 2019-12-20 men möjlighet till förlängning.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Andersson, rektor på telefon 0733-13 60 48.

Sista ansökningsdag är 2019-08-16.

Informationen är hämtad från www.kristianstad.se/en/jobb-och-foretagande/jobb_och_praktik/lediga-jobb/?id=282727

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *